CircuitMess: Zabavna strana mozga - Nevjerojatni (2024)

STEM na zabavan način

CircuitMess dizajnira, proizvodi i distribuira zabavne i edukacijske elektroničke uređaje koji su napravljeni da djeci i mladima na zabavan način približe STEM. Osnivač i direktor tvrtkeAlbert Gajšakće dalje reći da je STEM jako bitan, a CircuitMess uređaji odrasle i djecu podučavaju elektronici, programiranju i kreativnim vještinama budućnosti. Bitno je jer će u budućnosti trebati sve više kreativne radne snage. Ne samo STEM, i umjetnici, dizajneri, pisci itd.

CircuitMess radni prostori su vam kao u radioni Djeda Mraza, svatko zna svoj posao, eksperimentira se i programira, dogovara se prodaja s distributerima po cijelom svijetu. Pakiraju se i poslaguju paketićiRingo-a (to je zapravo MakerPhone),Spencer-a (voice assistantkojeg sami gradite i programirate),Nibble-a (igraća konzola, nasljednica MakerBuina). Malo je magično, plus sve je šareno i u kreativnom neredu, a atmosfera vrlo radišna i vesela.

CircuitMess: Zabavna strana mozga - Nevjerojatni (1)

Sve je počelo pred 4 godineMakerBuino-m, igraćom konzolom koju sami sastavljate. Paralelno s ulaskom u punoljetnost Albert je ušao i u poduzetništvo. Bio je sumnjičav prema tom proizvodu, no ubrzo je shvatio da je kombinacijagaming-a i edukacije savršena kombinacija za djecu. U pokretanju mu je pomogao otac, a bez mlađeg brata, developeraEmilane bi ni dan danas ovi šareni uređaji radili. Albert će često spomenuti svojeg najbitnijeg mentora i investitoraTomislava Cara(Infinum). Također Karlovčanina koji je također jako mlad ušao u poduzetničku avanturu.

CircuitMess: Što mogu učiniti za vas?

Kad smo ga zamolili za pomoć oko Nevjerojatnih jer, je li, on JE nevjerojatan, bez razmišljanja je rekao “može”. A kada smo ga konačno posjetili u novom prostoru zagrebačkog Lučkog, prvo je pitao “Što mogu učiniti za vas?”. Ta rečenica podsjeća da je Albertservant leader. Tip voditelja koji ima prirodni instinkt da služi i pomaže. To je razlog zašto je nakon samo 4 i pol godine njegova tvrtka narasla na 23 zaposlena. Na tržištu gdje programeri mogu zarađivati trostruko za zapadne tvrtke. Dok se domaće tvrtke bore za talente nudeći im iznadprosječne plaće, Macbook, besplatni čips i stol za stolni tenis u hodniku, pitamo se što je privuklo ekipu u CircuitMess. Mateja je to rekla ovako – “Ima potencijal. Došla sam jer sam čula da je obećavajući startup koji će rasti, i nisam se razočarala!”.

Albert, čuvajMateju,sjajna je. Spomenuli smo nju jer nekako sve pređe preko nje u CircuitMessu, pa tako i posjetitelji tvrtki. Albert će na to “Što, stvarno?”. Kao da nema pojma, kao da je uspjeh slučajan. No njegova reakcija je bila samo šala, ne treba ga podsjećati na njegove ljude jer svaku osobu poznaje detaljno, zna zašto je u CircuitMess i zna što joj treba. Albert ne glumi, sve to radi strateški, a istovremeno prirodno, iskreno, ljudski, služeći tim ljudima. Zato ga oni vole i prate, upijaju ne samo tehničke i poduzetničke vještine, već i one koje smo nekada zvali mekim vještinama, a danas postaju presudne. Sve se to događa u velikoj neizvjesnosti, u suludom rastu ovog poduzeća koje globalno prodaje hardverske proizvode kojih je puno tržište. Proizvode od kakvih se investitorima diže kosa na glavi i zbog kojih krenu nagovarati: “a da se ipak bavite samo softverom?”

CircuitMess: Zabavna strana mozga - Nevjerojatni (2)

Kada na kraju dana uređaj proradi

U CircuitMess je utkana igra, inoviranje, zabava i društvena svrha. Svrha da se mlade generacije učini boljima, sretnijima i uspješnijima. Da te generacije vrate društvu onako kako su Albert i ekipa već višestruko vratili. Ta strast za stvaranjem ima temelje u osnovnoškolskim danima kada je Albert obožavao tehničku kulturu koje je i tada bilo premalo. Žali se on na današnje favoriziranje teorije ispred prakse i jako dobro poznaje osjećaj kada “slažeš nešto cijeli dan i na kraju dana to upališ i ta stvar profunkcionira”.

Taj nagon će danas stručnjaci zvati upravljanje vođeno rezultatima, a oni smjeliji će reći kako je bitno ljudima dati svrhu u svemu što rade. To je u redu slijediti, no onaj tko ne živi te principe, neće ih niti znati omogućiti svojem timu. A tada uspjeh nije slučajan. Ne može biti slučajno da nacrowdfundingkampanji ciljeve postignete u prva 4 sata s preko 2.000 podržavatelja, a ukupno prikupite, odn. unaprijed prodate proizvoda u iznosu preko 400.000 dolara. CircuitMess je od početaka puno više od proizvođača hardvera. Na svojem forumu okupljaju zajednicu hobista i edukatora širom svijeta. Za edukatore i obrazovne institucije imaju posebni program koji uključuje popuste, dodatne proizvode, podršku i materijale za provedbu radionica.

Albert kaže da je naziv tvrtke nastao odmessšto znači nered, icircuitšto predstavlja elektroničko sklopovlje. Danas u ovoj tvrtkimesspredstavlja prirodno stanje svakog sustava. Kaos i neravnotežu koja je potrebna da bi se dešavale promjene i inovacije. Circuitpostaje zaokruženi organizam svih tih vrijednih, mudrih i ludih mladih radnika i radnica. Koje Albert dostojno predstavlja i čuva.

  • Piše:
  • Stjepan Mikec
  • , 5 svibnja, 2021

Upoznaj i ostale Nevjerojatne

ožu09

ReSetna je nova videoigra koju razvija Today’s Games

ReSetna je nova videoigra koju razvijaju Darijan Kosić te Ivan Jakubi. Planiraju prodati 500 do 700 tisuća primjeraka.

SAZNAJ VIŠE

velj20

Nevjerojatni Digicyte i njihov skener Marvin

Digicyte tim radi na razvoju skenera za digitalizaciju tkiva u medicini te na softverskim rješenjima za kvantifikaciju parametara.

SAZNAJ VIŠE

sij02

NADES Design nudi potpuno održiv i inovativan pristup u proizvodnji biljnih pripravaka

Nades Design su 7 znanstvenica s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. Razvijaju prirodna zelena otapala i biljne pripravke za industriju.

SAZNAJ VIŠE

ReSetna je nova videoigra koju razvija Today’s Games

09.03.2023.

Nevjerojatni Digicyte i njihov skener Marvin

20.02.2023.

NADES Design nudi potpuno održiv i inovativan pristup u proizvodnji biljnih pripravaka

02.01.2023.

Nevjerojatni Marin Balaić: Dizajn je savršena spona umjetnosti i poduzetništva

30.12.2022.

Dina i Matea poduzetnice su iza novog koncept dućana u gradu Kontrast 19

29.12.2022.

Drugi kongres “Prenatalna i postnatalna podrška obiteljima” u organizaciji Sinapsusa prošao je sjajno

28.12.2022.

CircuitMess: Zabavna strana mozga - Nevjerojatni (2024)
Top Articles
How ‘The Great and The Good’ managers did in Gameweek 1 - Best FPL Tips, Advice, Team News, Picks, and Statistics from Fantasy Football Scout
Nike 2024-25 PSG Youth Synthetic-Fill Hooded Jacket
Dannys U Pull - Self-Service Automotive Recycling
Joliet Patch Arrests Today
Froedtert Billing Phone Number
Couchtuner The Office
Sportsman Warehouse Cda
Alpha Kenny Buddy - Songs, Events and Music Stats | Viberate.com
Apply A Mudpack Crossword
Evita Role Wsj Crossword Clue
Cube Combination Wiki Roblox
Jessica Renee Johnson Update 2023
Sams Gas Price Fairview Heights Il
New Mexico Craigslist Cars And Trucks - By Owner
2016 Ford Fusion Belt Diagram
10-Day Weather Forecast for Florence, AL - The Weather Channel | weather.com
Nutrislice Menus
Highland Park, Los Angeles, Neighborhood Guide
Eva Mastromatteo Erie Pa
Kayky Fifa 22 Potential
How your diet could help combat climate change in 2019 | CNN
Universal Stone Llc - Slab Warehouse & Fabrication
The BEST Soft and Chewy Sugar Cookie Recipe
Putin advierte que si se permite a Ucrania usar misiles de largo alcance, los países de la OTAN estarán en guerra con Rusia - BBC News Mundo
Terry Bradshaw | Biography, Stats, & Facts
A Man Called Otto Showtimes Near Cinemark University Mall
South Bend Weather Underground
6 Most Trusted Pheromone perfumes of 2024 for Winning Over Women
Airtable Concatenate
Publix Near 12401 International Drive
Ascensionpress Com Login
Mchoul Funeral Home Of Fishkill Inc. Services
Inmate Search Disclaimer – Sheriff
Microsoftlicentiespecialist.nl - Microcenter - ICT voor het MKB
Frostbite Blaster
Wednesday Morning Gifs
Skip The Games Ventura
The 50 Best Albums of 2023
Atlanta Musicians Craigslist
Citibank Branch Locations In Orlando Florida
11526 Lake Ave Cleveland Oh 44102
Andrew Lee Torres
Lacy Soto Mechanic
Luvsquad-Links
Tricia Vacanti Obituary
Arnesons Webcam
Sara Carter Fox News Photos
Ups Customer Center Locations
Server Jobs Near
Wisconsin Volleyball titt*es
Vcuapi
Unit 4 + 2 - Concrete and Clay: The Complete Recordings 1964-1969 - Album Review
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated:

Views: 6006

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.